İçeriğe geç

Ay: Şubat 2018

Java’da Tip Dönüşümü (Type Casting) Nasıl Yapılır ?

Önceki yazımızda Boxing ve Unboxing İşlemlerinin ne olduğunu ve nasıl yapıldığını görmüştük. Şimdi tip dönüşümünü farklı veri tipleri arasında nasıl yapacağımızı öğreneceğiz. Böylelikle tüm veri tipleri arasında geçiş yapıp istediğimiz şekilde verileri işleyebilecek hale geleceğiz. Uzatmadan hemen devam edelim… Tip dönüşümü sırasında en çok valueOf() ve toString() fonksiyonlarını kullanacağız. Herhangi…

Yorum Bırak

Java’da Boxing ve Unboxing İşlemleri

Daha önceki yazılarımızda İlkel Veri Tipleri ve Referans Veri Tipleri konularını işlemiştik. Ardından Sabitler, Değişkenler ve Java’da Kullanılan Anahtar Kelimeler başlıklı makalede öğrendiğimiz veri tipleri ile değişken ve sabitleri nasıl tanımlayacağımızı öğrendik. Şimdi sıra geldi bu ilkel veri tipleri ile referans veri tipleri arasında dönüşüm yapmaya. Boxing ve Unboxing çok…

Yorum Bırak

Sabitler, Değişkenler ve Java’da Kullanılan Anahtar Kelimeler

Önceki makalelerde veri tiplerini işlemiştik. Artık değişken ve sabit tanımlama kısmına geçebiliriz. Hemen başlayalım… Değişken ve Sabit’ler bellekte veri depolarken kullandığımız takma isimlerdir. Verileri birbirinden ayırt edebilmek için onlara isim veririz. Veriler ihtiyacımızı karşılayacak şekilde ya sabit ya da değişken şekilde tutulabilir. Program yazarken genellikle verileri değişken şekilde saklarız. Sabitlere…

Yorum Bırak

Git Nedir ? Nasıl Kullanılır ? Neden Kullanılır ?

Merhaba arkadaşlar, bu makaleyle birlikte birkaç makaleden oluşacak yeni bir yazı dizisine başlamış bulunuyorum. Bu yazıda temel olarak GIT sistemini tanıyacağız ve birkaç temel soruya cevap arayacağız. Ardından gelecek konularda daha derine girerek bir konu başlığı seçip ona özel detaylı incelemeler yapacağız. Hemen başlayalım..   Git Nedir ? Kısa tanımıyla…

Yorum Bırak

Ubuntu, Mint ve Debian Türevleri İçin Php 7.0 Kurulumu

Merhaba arkadaşlar, Bu yazıda Ubuntu, Mint ve Debian temelli sistemler için php 7.0 kurulumu için gerekli komutları paylaşacağım.   Kurulum için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz. İşlem tamamlandığında MySql, Memcache, xDebug, Mcrypt ve diğer birkaç paket daha kuruluş olacak. İsteğiniz doğrultusunda son komutta değişiklik yaparak başka paketler ekleyebilir veya ihtiyacınız olmayanları çıkarabilirsiniz.…

Yorum Bırak

Java’da Veri Tipleri (İlkel Veri Tipleri, Referans Veri Tipleri)

Merhaba arkadaşlar, Bu yazıda Java’da veri tipleri konusunda değineceğim. Eğer Java diline veya herhangi bir dilde programlamaya yeni başladıysanız bu makalenin ardından hemen Sabitler, Değişkenler ve Java’da Kullanılan Anahtar Kelimeler başlıklı makaleyi okumanızı öneririm. Bu makalede yazdığım örnekleri anlamanıza yardımcı olacak temel bilgileri edinmezseniz okuyacaklarınız havada kalacak ve bir süre…

2 Yorum

Bilgisayar ve Yazılım Mühendislerinin Okuması Gereken Kitaplar

Merhaba arkadaşlar, Bu yazıda Bilgisayar Mühendisleri ve Yazılım Mühendisleri başta olmak üzere teknoloji ile ilgilenen kişilerin okumasında fayda göreceği kitapları listeleyeceğim. Bu kitapların çoğunu bende okumadım ama tek tek edinip okumaya başladım. Bu listeyi oluştururken üniversitelerdeki akademisyenlerin önerilerini, teknoloji alanındaki bazı önderlerin yazdıkları kitapları ve önerilerini ve diğer mühendislerin okuyup…

Yorum Bırak

Okuduğum Kitaplar

Merhaba arkadaşlar, Bu yazımda günlük hayatımda okuduğum hikaye, roman, siyasi, dini, mesleki ve diğer birkaç türdeki kitapları listeleyeceğim. Kitapları seçerken tamamen keyfi davranırım. Sevdiğim türde bir kitap bulursam yazarının kim olduğuna bakmam. İlgilendiğim bir teknoloji varsa kimin yazdığına veya ne kadar popüler bir kitap olduğuna bakmadan içindekiler ve açıklama kısımlarını…

Yorum Bırak

Java Yazılarım

Bu yazıda bir kitabın “İçindekiler” bölümü gibi kategorilenmiş şekilde Java ile ilgili yazdığım ve yazacağım yazıları listeleyeceğim. Java Diline Giriş JDK ve JRE Nedir ? Yeni JVM Nedir ? Yeni Çalışma Ortamının Hazırlanması İşletim Sistemi Gereksinimleri Linux Ortamı Windows Ortamı Yeni macOS Ortamı IDE Gereksinimleri Netbeans IntelliJ IDEA Yazılımla İlgili…

Yorum Bırak

Laravel’de Kendi Sınıfını Oluşturma, Helper Kullanımı

Merhaba arkadaşlar, Bu yazıda Laravel’de kendi sınıflarımızı nasıl kullanacağımızı anlatacağım. Bazen bir paket kullanmaya gerek kalmadan bazı basit işler için sınıf kullanmamız gerekebilir. Örneğin kendinize ait çok sık kullandığınız bir regex sınıfınız var diyelim. Laravel dışındaki projelerinizde sıkça kullanıyorsunuz ve bu sınıfı Laravel’de de kullanmak istiyorsunuz. Bunun için öncelikle onu…

Yorum Bırak